Overnatningsmuligheder

Hotellernes forskellighed er stor, men gode hoteller er til at finde overalt. Prisniveauet varierer efter hotellets standard og beliggenhed, men er generelt billigere end i Danmark. For yderligere information: www.hotelguide.com.tr

 

Mad og restauranter

Udvalget af restauranter er stort, her findes alt lige fra de små kebabboder til fremragende restauranter. Al mad er lavet af friske råvarer. Grøntsager og kød, kylling og lammekød bliver hovedsagligt brugt sammen med friske urter og krydderier. Maden er krydret, men bestemt ikke stærk.

Türk Yemekleri

At rejse i Tyrkiet er en kulinarisk oplevelse, og hver by har sin egen specialitet.

Shopping

Det er stort set billigt at shoppe overalt i Tyrkiet.

Man kan købe tæpper eller kelims, kunsthåndværk, smykker, tøj og krydderier til gode priser. I Den Store Basar i Istanbul er der mere end 4000 butikker, og her kan man stort set købe alt. I Basaren såvel som på markederne skal man “prutte om prisen”, men i de almindelige forretninger og stormagasiner er der faste priser på alle varerne.

Kapali Carsi

 

Nattelivet

Nattelivet i store byer og på turiststederne er fyldt med diskoteker og musikbarer. Bodrum er berømt for det livlige natteliv, der fortsætter til langt ud på morgenen. I de store byer er der ligeledes lokale og internationale koncerter, opera, og ballet teater samt talrige festivaler.

Natteliv

 

Rejse i Tyrkiet

Den mest anvendte transportmåde er bussen. Vejene er i god stand, og ligeså er de air-condi-tionerede busser. Priserne er billige, og busserne kører regelmæssigt.

De fleste større tyrkiske byer er forbundet via jernbanenet. Forbindelserne mellem Istanbul, Ankara og Izmir er hurtige og kan være et mere konfortabelt valg end bus.

Turkish Airlines (THY) flyver indenrigs flere gange dagligt mellem alle større byer. De gule taxier findes i alle byer, og det anbefales at tjekke, at taxametret sættes til, når turen starter. Dolmus som er en fælles-taxi, er en billig transportmåde at komme rundt i byerne på.

 

Få flere informationer