Kemer

  • Destination: Tyrkiet

Kemer ligger betagende smukt ved foden af de høje og altid grønne Taurusbjerge lige syd for Antalya. Du kommer hertil fra lufthavnen ad hovedvejen, der snor sig langs det gamle Lykiens sydkyst. Byen, som den ser ud i dag, har ikke meget mere end et par årtier at skrive om i historiebøgerne. Her lå, før det tyrkiske turistministerium fik øje for områdets naturskønhed, en lille landsby, hvor befolkningen hovedsagelig ernærede sig ved dyrkning af appelsiner.

Den var dog ikke større, end at man måtte lede efter den i appelsinlundene. Lokalbefolkningens aner skal således findes i småbyerne omkring Kemer og i områderne mod nord og syd – f.eks. Beldibi, Faselis, Kekova og Olympos. Byen er opført som turistmål, men det er gjort under hensyntagen til områdets smukke natur og med høj kvalitet for øje. Byen omtales nu og da som Tyrkiets Skt. Tropez på grund af den prisbelønnede marina, der tiltrækker sejlere fra det meste af verden. Det er også her ved marinaen, at byens aften- og natteliv skal findes.

Her er alt fra det fristende tyrkiske køkken til internationale delikatesser, og atmosfæren er familiær og afslappet. Her ligger desuden adskillige barer og diskoteker med dans til den lyse morgen. Moonlight parken, der ligger lige vest for marinaen, er mere end én aftentur værd under opholdet. Turister og lokale promenerer her i de lune aftentimer, og den smukt og elegant anlagte park byder på minigolf, restauranter, barer, et diskotek og enkelte souvenirbutikker midt i alt det grønne.

Stil os et spørgsmål