Istanbul

  • Destination: Tyrkiet

Istanbul der er beliggende mellem 2 kontinener – Asien og Europa – er en fantastisk blanding af øst og vest, historie og moderne liv. Byen var hovedstad i Det byzantinske Rige Det romerske Imperium og Det osmanniske Rige. Byens historie ses i de enorme minareter, paladsernes storhed og muse-ernes kunst.

Istanbul er også en moderne handelsby med store internationale hoteller, eksklusive butikker og en enorm trafik til og fra byen.

Stil os et spørgsmål
Topkapi-paladset

Topkapi-paladset blev bygget i 1453 kort efter osmannernes indtog, og er i dag museum. Masse-vis af smykker – som f.eks. en 81-karat Kasikci diamant og troner dekoreret med juveler, betager de besøgende. I køkkenafdelingen er der en uvurderlig samling af kinesisk porcelæn. Topkapi-paladset fungerede ikke kun som bolig for sultanen og hans harem igennem tre århundreder, det indeholdt f.eks. også imperiets lovgivende råd og en stor skole.
Hagia Sophia

Hagia Sophia kirken blev genopbygget af Justinian i det 6. århundrede, og var centrum for Det byzantinske Rige i næsten tusind år. Kirken er et mesterværk af arkitektur, ikke alene for dens størrelse men også for dens guldmosaik, der dækker 1,6 hektar vægge, hvælvinger, og kolonner. Jordskælv har ødelagt hvælvingerne, korsfarere røvede dens skatte, og i slutningen af Det byzantinske Rige gik den til grunde pga. pengemangel. Da tyrkerne erobrede Konstatinopel (Istanbul), blev kirken lavet om til en moské. I 1931 blev den endnu engang ændret og denne gang til et museum.