Fethiye

  • Destination: Tyrkiet

Fethiye ligger på den kyststrækning, der kaldes den turkise kyst i Tyrkiet, og mange lystsejlere tager turen fra Bodrum til Fethiye i løbet af sommeren. Området ved havnen er mødestedet for de lokale og for de mange lystsejlere, der lægger til her, inden turen igen går videre. I de lune aftener sidder tyrkiske familier i parken langs havnen og sludrer og leger med børnene. Det er en ganske særlig oplevelse at sætte sig på en bænk her og iagttage folk, der kommer forbi, og bare indsnuse duften af havet og den lokale stemning.

I basarens smalle gader bliver du mødt af en duft af urter og krydderier. Basaren ligger i den gamle bydel af Fethiye, og det mærker man straks. Bygningerne her er gamle og skæve, stemningen er intim og afslappet og det er en oplevelse bare at gå rundt. Selv om basaren ikke er overvældende stor, findes her alligevel et stort udvalg af tøj og sko, guld- og sølvsmykker, tæpper, lokalt produceret slik, tyrkisk brugskunst og mere eller mindre ubrugelige og uundværlige souvenirs.

Tæt ved Fethiye finder du den verdenskendte strand Ölu Deniz, hvor vandet er særligt turkisblåt og klart og indbyder til forfriskende svømmeture. I bugten findes også tolv småøer, hver med sin egen historie og natur, og fra havnen udgår bådture, som kan tage dig på en tur rundt i dette underskønne øhav.

Stil os et spørgsmål