Alanya

  • Destination: Tyrkiet

Tyrkiets mest populære feriedestination er beliggende ved foden af Taurusbjergene ned til én af Middelhavets bedste strande. Alanya byder på gode ferieoplevelser året rundt – her er både spændende seværdigheder, en livlig basar, gode restauranter og et festligt natteliv.

Fantastiske strande
Alanya er mere end nogen anden by i Tyrkiet blevet kendt for sine gode sandstrande. Byen deles af forbjerget, og mod vest strækker sig den brede Kleopatrastrand, hvor du kan slappe af under parasollen eller lege i bølgerne. Mod øst løber Øststranden flere kilometer ud af byen. Uden for byen kan du også finde gode sandstrande – måske endda en helt for dig selv.

Fæstningen og det røde tårn
Den historiske fæstning på forbjergets top i Alanyas centrum er et besøg værd – og udsigten herfra er formidabel. Fæstningen er oprindeligt bygget af en gammel piratanfører, der hærgede kysten i det 2. århundrede. I det 13. århundrede tilføjedes Det røde tårn af selçukkernes sultan og blev senere byens vartegn.

Aften- og natteliv
I Alanya finder du et væld af indbydende restauranter – små lokantaer med udsøgt hverdagsmad til ingen penge og eksklusive restauranter af international standard ligger side om side. I de sene timer er her masser af livlige barer med levende musik og farverige cocktails samt diskoteker med internationale Dj’s og fyldte dansegulve.

Stil os et spørgsmål