Om Tyrkiet

Tyrkiet ligger på grænsen mellem Europa og Asien, og den største by, Istanbul, deler sig over to kontinenter ved det smukke Bosporusstræde.

Tyrkiets landområde dækker over 800.000 kvadratkilometer, med en kystlinje der strækker sig over mere end 8000 kilometer, med Middelhavet mod syd, Ægæerhavet mod vest, Marmarahavet mod nordvest og Sortehavet mod nord.

Den tyrkiske natur er meget varierende, her findes alt; Pamukkale, “Bomuldsslottet” med sine varme kilder, Göreme-dalens eventyrlandskab, de smukke palmestrande, sneklædte bjerge, dale, marker, stepper, floder, søer, dæmninger og 300 solskinsdage om året.

Antalya

Den tyrkiske historie begynder længe før vort årtusinde og har været hjemsted for mange forskellige civilisationer. Overalt vidner ruiner og monumenter om disse mægtige kulturer som var. For eksempel findes to af verdens syv vidundere i Tyrkiet; Artemistemplet i Efesos og Halikarnassos Mausoleum i Bodrum.

I Efesos finder man Jomfru Marias Hus, hvor der den 15 august holdes messe til minde om hendes optagelse i himlen, og i Troja Den trojanske Hest fra Homers fortælling”Iliaden”. Det siges også ifølge legenden, at Noah’s Ark efter Syndfloden strandede på Araratbjerget i østtyrkiet og at Sankt Nicholas boede i byen Demre.

Tyrkiet har moderne hoteller samt første klasses restauranter, og natklubberne er åbne næsten hele natten. Det pragtfulde køkken, venlige mennesker, mangfoldige aktiviteter, god service og et fornuftigt prisniveau er med til at gøre ferien perfekt.

Antalya
Tyrkiet er ikke længere væk end andre destinationer beliggende ved Middelhavet kun tre timers flyvetur fra Danmark. Her et par praktiske oplysninger: