Tyrkiske retter i Oscar menüen….

De verdensberømte stjerner nød de tyrkiske retter til Oscar Uddelings aftenen. Med bidrag fra Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) foreningen blev der også i år serveret Tyrkiske retter til Oscar uddelingen.

Som et resultat af lange bestræbelser og forhandlinger af Turkey ONE foreningen, som fortsætter sine bestræbelser på at øge populariteten og den verdensomspændende anerkendelse af det tyrkiske køkken, har tyrkiske delikatesser været på Oscar-menuen i år.

  1. 91 Oscar Awards blev afholdt i Los Angeles, maden som blev serveret efter uddelingen blev lavet af det samme catering selskab som har stået for maden de sidste 25 år af chef kokken Wolfgang Puck. Chef kokken Wolfgang Puck har sammen med Spago Istanbuls kokke som hedder Yiğit Mirzaoğlu og Cihan Kıpçak lavet menüen i år som er: Som hovedret ”Ali Nazik” som er en ret der stammer fra Gaziantep området og laves med aubergine, som mange elsker, “Vişneli Zeytinyağlı Yaprak Sarması” (Kirsebærblads dolma med oliven olie) som stammer fra det 500 år gamle Osmanske Køkken og som er blevet tilpasset til nutiden, en af de foretrukne fra det Ægæiske køkken “Asma Yaprağında Servis Edilen Levrek” (Aborre serveret på et vinblad) og Kayseri’s traditionelle “Yağ Mantısı” (Olie Ravioli) blev serveret. Gazianteps ”Kuru Baklava” (Tør Baklava) og ”Nar Serbeti” med Kadayif som er tilbage til det 10. århundrede og som de Osmanske Sultaner serverede til deres gæster. ” Damla Sakızlı Muhallebi” fik verdens stjernene op på et helt andet gastronomisk niveau. Sidste år blev der til Oscar uddelingen serveret Adana Kebap, icli Köfte og Kapak Tatlisi (Græskar Desert) som alle elskede.

T-ONE foreningens Formand Demet Sabanci Çetindoğan, Foreningen har efter et stort stykke arbejde sørget for sammen med Gastronomi Komiteen at der blev serveret traditionelle Tyrkiske retter igen til Oscar uddelingen i år og der var flere Tyrkiske retter på menüen og dette gør mig stolt på Tyrkiets vegne.

Til Oscar uddelings ceremonien, som bliver arrangeret af Academy of Motion Picture Arts and Sciences siden 1929, deltager mange verdensberømte fornemte kunstnere, herunder kendte direktører, producenter og skuespillere, Hollywoods store chefer, mode designere og alle fagfolk inden for filmindustrien. Oscar Galaen som bliver vist live i 200 forskellige lande og som bliver set af millioner af seere, er blevet til et strålende medieprogram verden over. Det at Tyrkiets uimodståelige retter bliver serveret under så stor en Organisation er et utroligt vigtigt skridt for landets immage.

Web: http://one.org.tr/en/