Det tyrkiske køkken

Det tyrkiske køkken er kendt som et af de tre bedste i verden. Den tyrkiske morgenmad består af brød, honning og marmelade, ost, oliven og te.

Zeytin

I forbindelse med hovedmåltidet får man en suppe både til frokost og aften. Selve hovedmåltidet består af kylling, kød, fisk og grøntsager. Hvis der serveres “raki”, bliver der serveret “meze”, som består af flere forskellige kolde anretninger. Man bør beregne god tid – måske endda flere timer til et sådant måltid.

Meze Masasi

Brød og kager er grundlæggende i det tyrkiske køkken Ethvert kvarter har deres eget bageri, som bager brød to gange om dagen.

Grøntsagsretter bliver tilberedt i smør med tomater, grøn peber og løg. Dolmer er fyldte grøntsager. Ris-dolmer i olivenolie serveres kold. Kød-dolmer er en hovedret og serveres derfor varm.

Kebab

“Kebab” stammer fra nomadernes tid. Kødet bliver grillet på tynde spyd. Kødboller bliver tilberedt med løg og krydderier, og disse bliver enten grillet, stegt eller kogt.

Stort set alle retter indeholder yoghurt; det serveres enten på tallerkenen eller som en sauce. Når yoghurt blandes med vand, kalder man det for “ayran”.

Desserterne kan opdeles i tre grupper; de søde “baklava”, mælkedesserter og frugtdesserter.